Moc cennych składników

 African Mango to jedyny suplement diety, który zawiera w swoim składzie niezwykle cenny dla naszego zdrowia, rosnący przede wszystkim na terenie Kamerunu Irvingia Gabonensis – owoc afrykańskiego mango.

Przeprowadzone badania potwierdziły obecność w afrykańskim mango wielu składników takich jak:

  • antyoksydacyjne witaminy C i E,
  • witamina B6 i K,
  • witaminy z grupy B,
  • polifenole,
  • prowitamina A,
  • karetonoidy, potas,
  • miedź,
  • 17 aminokwasów,
  • kwas omega 3 i 6-wielonienasyconych kwasów tłuszczowych.

Tak bogatym składem w witaminy oraz mikroelementy niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu wyróżniają się jedynie owoce pozyskiwane z obszarów lasów deszczowych Zachodniej Afryki i właśnie wyłącznie te wykorzystywane są do produkcji suplementu diety. Za najcenniejsze uważane są nasiona owocu, które rdzenni mieszkańcy nazywają „Orzechami Dikka”. To właśnie z nich pozyskiwany jest ekstrakt bogaty w mieszankę polifenoli, minerałów oraz witamin.

Przeprowadzone badania potwierdzają, że wyciąg z pestek afrykańskiego mango:

  • przyspiesza usuwania szkodliwych toksyn z organizmu,
  • znacznie obniża poziomu cholesterolu we krwi,
  • zmniejsza łaknienie,
  • stymuluje spalanie tkanki tłuszczowej a nawet powstrzymuje proces jej odkładania się co nie tylko pozytywnie wpływa na prawidłowe procesy metaboliczne odbywające się w organizmie ale również wspomaga dietę odchudzającą.

Działanie polifenoli zawartych w składzie owocu afrykańskiego mango

 Pod pojęciem polifenoli kryje się wiele różnorodnych związków roślinnych takich jak dla przykładu flawony, flawolnole, flawanomy, katechiny, garbniki i fenelokwasy, które od wieków wykorzystywane są w leczeniu wielu nawet bardzo poważnych schorzeń pl.wikipedia.org. W połączeniu z witaminami i minerałami, które wchodzą w skład suplementu diety African Mango stymulują odblokowanie się receptorów komórkowych, co zdecydowanie zwiększa wrażliwość organizmu na działanie leptyny i insuliny a co w efekcie zapobiega tworzenia się nowych komórek tkanki tłuszczowej.

To właśnie polifenowe zawarte w ekstrakcie owocu afrykańskiego mango odpowiadają za zwiększenie się produkcji hormonu leptyny, którego zaburzenia wytwarzania czy niewrażliwość receptorów najczęściej prowadzi do nadwagi w ostateczności do chorobliwej otyłości. Ponadto plifenole pozytywnie wpływają na proces lipolizy czyli rozkładu hydrolitycznego triacyloglicerolu zawartego w tkance tłuszczowej na składniki stanowiące dla organizmu podstawowe źródło energetyczne zapobiegając w ten sposób powstawania nowych komórek tłuszczowych https://pl.wikipedia.org/wiki/Wegetarianizm.

W odróżnieniu od innych suplementów diety dostępnych na naszym rynku w składzie African Mango udało się zawrzeć aż 6.000 miligramów czystego ekstraktu pozyskiwanego z tak drogocennego dla zdrowia owocu jakim jest afrykańskie mango Taka zawartość polifenoli, witamin oraz minerałów gwarantuje wyjątkową skuteczność przy wspomaganiu procesu odchudzania, którą kończenie trzeba wypróbować !

Rate this post